Σχετικά με την EXCELSA

/ Σχετικά με την EXCELSA


Η ιστορία μας είναι μεγάλη και ξεκίνησε με μια μικρή επιχείρηση που μεγάλωσε και έγινε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των οικιακών προϊόντων.
Όλα ξεκίνησαν στο Milano, στις 7 Απριλίου 1919, όταν οι Luigi Bergamaschi, Piero Vimercati, Enrico Vimercati και οι αδερφές τους ίδρυσαν την πρώτη τους εταιρεία, "Bergamaschi & Cugini Vimercati". Το καταβεβλημένο κεφάλαιο ήταν 100.000 ιταλικές λίρες. Η αρχή της δραστηριότητας τέθηκε με την πώληση προϊόντων πρώτης ανάγκης για το σπίτι - από σκούπες και πανιά καθαρισμού μέχρι κάρβουνο για σόμπες.
Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, το 1932, εμφανίστηκε η ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους. Στη Via Tazzoli 13, Milano, οργανώνεται τριώροφη αποθήκη εμβαδού 1.300 τετραγωνικών μέτρων, που προορίζεται κυρίως για χονδρικό εμπόριο, με λιανικές πωλήσεις μόνο τα Σάββατα.
Το 1935 γεννήθηκε ο Franco Vimercati, σημερινός διευθυντής της Bergamaschi & Vimercati S.p.A.
Το 1945, ο Luigi Bergamaski, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας από το 1919, πεθαίνει κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η εταιρεία πηγαίνει υπό την κυριαρχία του Piero και του Enrico Vimmercatti. Αποφασίζουν να κρατήσουν την οικογένεια του Luigi Bergamaski στο όνομα της εταιρείας, ως σαφές σημάδι στη μνήμη του και ως ευχαριστώ στον ξάδερφο που πέθανε στον πόλεμο.
Η επέκταση της δραστηριότητας συνεχίζεται μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1950, μια δεύτερη αποθήκη αγοράζεται στη Via Lombroso, Milano. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αφού ο πατέρας του Φράνκο – ο Enrico Vimmercatti, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, πεθαίνει, ο 29χρονος Franco Vimmercatti αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας με τον ξάδερφо του Enzo.
Το 1981 έγινε ένα νέο μεγάλο βήμα: σε 10 μήνες χτίζεται μια σύγχρονη τοποθεσία Via Cenisio 54, Milano, με έκταση 2300 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαθέτει κομψά γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και ηλεκτρονικό κέντρο. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επιλογή των υλικών και το έργο καθοδηγείται από τον αρχιτέκτονα Francesco Trissorio.
Το 1985 η εταιρεία μετακινείται σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο - 5.000 τ.μ. στο Via G. Da Udine, Milano, ορθολογικά οργανωμένο σε μια κύρια αποθήκη, περιοχή πωλήσεων, γραφεία και εγκαταστάσεις για την παρουσίαση των προϊόντων. Η εταιρεία είναι πλήρως μηχανογραφημένη σύμφωνα με τα τελευταία συστήματα της εποχής, τα οποία δίνουν ώθηση στην καθαρή κατανομή των οικιακών προϊόντων και τη μέθοδο "cash and carry" για τους εμπόρους.
Στη δεκαετία του 1990 συμβαίνει μια σημαντική στροφή στην ιστορία της εταιρείας - η δραστηριότητα μετακινείται στο Turate, επαρχία Como και αρχίζει η κατασκευή του πρώτου μέρους του τρέχοντος συγκροτήματος.
Μετά την αποφοίτηση του στα οικονομικά και αρκετά χρόνια εμπειρίας στην εταιρεία, ο Enrico Vimmercatti ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας με τον πατέρα του Φράνκο. Το 1998, το κτίριο στη Turate επεκτάθηκε περαιτέρω μέχρι να φτάσει στο τρέχον μέγεθος των 15.000 τ.μ. εγκαταστάσεις αποθήκευσης και γραφεία, καθώς και μια εκθεσιακή περιοχή των 5000 τ.μ.
Ο Enrico Vimmercatti ήταν πίσω από την απόφαση να δημιουργηθεί η μάρκα Excélsa.
Η αυξανόμενη αναζήτηση αγορών στο διαδίκτυο εισάγεται στο επιχειρηματικό μοντέλο των πωλήσεων της εταιρείας μέσω του E -Commerce.
Το 2013 Ανοίγει το πρώτο κατάστημα Excélsa στο Rodengo Saiano (Breschia). Μεταξύ το 2014 και το 2020, ανοίγουν συνολικά 17 σημεία για την πώληση της Excélsa στις επαρχίες Udine, La Spezia, Bologna, Pescara, Barry, Bergamo, Roma, Kuneo, Milano, Imperia, Novara και Torino.
Το 2019, η εταιρεία ξεπέρασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της και το 2021 η επέκταση του παραδοσιακού λιανικού εμπορίου συνεχίστηκε με την έναρξη νέων καταστημάτων Excélsa στη Via Belfiore, Milano και Via Dei Portici, Bolzano. Μεταξύ то 2022 και то 2023 ανοίγει το πρώτο κατάστημα στη Toscana στο κέντρο του Livorno και το κατάστημα To Dream στο Torino.
Σήμερα, η Excélsa είναι μεταξύ μας και δίνει χρώμα και διάθεση σε όποιον κρατάει στην αγκαλιά της!

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε τώρα για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις αποκλειστικές προσφορές μας.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.